2 Mix 100 g druiven met het druivensap fi jn. Giet door een zeef in een sauspan en verwarm op een laag vuur. Voeg er de suiker en 1 g gelatine aan toe en roer tot deze volledig opgelost zijn. Voeg er de frambozenazijn aan toe.
3 Leg de resterende druiven op de bodem van een met olie ingevette springvorm. Overgiet met de druivengelei en laat opstijven.
4 Maak de kaastaart. Los de gelatine op in enkele eetlepels warm water. Klop de slagroom op met de suiker, meng er de mascarpone en de ricotta door. Voeg er de citroenschil en het citroensap aan toe. Roer de opgeloste gelatine door het kaasmengsel en schep het op de druivengelei. Laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.
5 Verkruimel een halfuur voor het serveren de schuimpje (meringue) en meng met de gesmolten boter. Schep in de springvorm op de kaastaart en verdeel gelijkmatig. Laat nog een halfuur rusten in de koelkast. Keer de taart dan om op een taartschotel.