Mosselen natuur

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in rijkelijk veel water, tot het water helder blijft. Spoel de selderstengels en snij ze in boogjes, snipper de blaadjes fijn. Pel en snij de uien in fijne ringen.
  • 2 Stoof de groenten aan in de boter, op een zacht vuur. Verdeel de mosselen over vier mosselpannetjes. Schep ze met de handen uit het water, meteen in de pannetjes, laat ze amper uitlekken.
  • 3 Verdeel de groenten over de mosselen. Kruid met rijkelijk peper uit de molen en een mespuntje zeezout. Dek af en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn.
  • 4 Schud goed om, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Dek weer af en laat nog 3 minuten koken.
  • 5 Serveer de pannetjes met frietjes of brood.

Mosselen natuur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept