Witloofsoep met garnaaltjes uit Brabant

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de stronkjes witloof schoon. Spoel ze, verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snij het bittere kerntje onderaan weg. Snij de struikjes in repen. Snij de peterselieblaadjes van de stengels. Maak een kruidentuiltje van vijf stengels peterselie, de laurier en de tijm en bind het met een touwtje bijeen. Hak depeterselieblaadjes. Pel de uien en snipper ze fijn. 
  • 2 Fruit de uien glazig in een koffielepel boter of olie.
  • 3 Doe er het witloof bij, laat een paar minuten stoven. Strooi er een mespunt suiker bij en roer goed.
  • 4 Schenk er de warme bouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Breng tot tegen de kook aan. Dek af. Laat 15 minuten zacht koken.
  • 5 Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 6 Verdeel over kommetjes of diepe borden. Werk af met de garnaaltjes en gehakte peterselie. Serveer goed heet, met bruin brood en boter.

Witloofsoep met garnaaltjes uit Brabant is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeientaartjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Blote billetjes in het gras (snijbonenstamppot uit Brabant)
0 min
Bekijk recept
Mosselen Brabant *
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnebouten Met Pruimen Uit Brabant
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept