2 Leg 200 g bloem, 130 g boter, 70 g suiker, 1 eidooier, 1 à 2 el koud water voor het deeg op een hoopje op het werkblad en snij er met een mes doorheen. Kneed snel tot een glad deeg en voeg er - indien nodig - 1 à 2 el koud water aan toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180° C. Roer de plattekaas met de mascarpone, suiker en puddingpoeder tot een glad mengsel en klop er de eieren door.
4 Rol het deeg uit tussen vershoudfolie en bekleed er de bakvorm mee. Giet er 1/3 van de vulling in en bestrooi met de gehakte vijgen. Bedek met de rest van de vulling en strijk helemaal glad.
5 Bak de taart 30 à 40 minuten in de oven, tot ze mooi goudgeel is.
6 Laat intussen de boter met de suiker karamelliseren in een pannetje. Haalde pan van het vuur en doop de noten met behulp van een vork in de karamel. Laat ze afkoelen op een licht met olie bestreken vel aluminiumfolie.
7 Haal de taart uit de oven, laat ze afkoelen en garneer met de gekaramelliseerde noten.