1 Snipper de basilicumblaadjes. Snij de mozzarella in plakjes. Halveer en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de aubergines in blokjes.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de lasagnevellen 3 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
3 Verhit 4 el olijfolie met de knoflook. Meng er de tomaten en wat basilicum door. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten. Hou apart.
4 Bak de aubergines 4 à 5 minuten in de rest van de olie. Meng ze met de tomaten. Verwijder de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
5 Beboter een ovenschaal. Leg er plakjes mozzarella in en daarop de lasagnevellen. Lepel er 1/3 van de tomatensaus over. Bedek met mozzarella en bestrooi met 1/3 van de kaas en wat basilicum. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Zet 20 minuten in de oven.
Lasagne met gerookte mozzarella is een recept van Libelle Lekker