Zandkoek met kruidnagel en steranijs-ijs

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas en snij 'm in stukjes. 
  • 2 Doe de stukjes ananas met de geleisuiker in een pan en laat een uurtje pruttelen. Giet door een zeef en bewaar de stroop.
  • 3 Verwarm de room op een laag vuurtje met de suiker en de steranijs. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, laat de room afkoelen en draai tot ijs in de sorbetière.
  • 4 Kneed de bloem met de poedersuiker, de boter en het kruidnagelpoeder tot een zacht deeg en rol uit tot een dikke plak (ongeveer 1,5 cm dik). Snij er vier vierkanten van en prik in het midden van elk stuk een kruidnagel. Bak de koek 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
  • 5 Leg op elk bord een stuk koek en werk af met ananasstroop en een bolletje ijs. Steek met een lucifer het kruidnageltje aan: dat zorgt voor een heerlijk kruidig aroma.

Zandkoek met kruidnagel en steranijs-ijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Zandkoekjes met aardbeien en room
Bekijk recept