Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de patisson doormidden. Verwijder de zaadjes, en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de schil. Schil de wortelen en de aardappelen. 
  • 2 Kook het vruchtvlees van de patisson samen met de aardappelen gaar in wat gezouten water. Giet af en prak met een vork tot een grove puree.
  • 3 Gaar de schil van de patisson 20 minuten in de oven, voorverwarmd op 180° C. Snij ’m in reepjes en roer door de puree.
  • 4 Kook de wortelen in hun geheel gaar. Doe ze met een klontje boter in de blender en pureer tot een crème.
  • 5 Bak de pensen op een laag vuurtje gaar in wat boter. Snij ze in plakken.
  • 6 Verdeel de puree en de plakjes pens over de borden. Werk af met de wortelcrème en takjes verse kervel.

Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokantjes met zwarte pens
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met 10 groenten en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoen in de wok
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tahoeragout A La Provence
30-60 min -
Bekijk recept