Rode biet met appel en aardappel

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de biet en snij 'm in plakjes. Snij de aardappelen in kleine blokjes. Snij de appel in kleine blokjes. 
  • 2 Kook de plakjes biet gaar in 2 dl water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat de plakjes uitlekken.
  • 3 Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 
  • 4 Bak de appels even aan in een pan met wat boter. De blokjes moeten stevig blijven. 
  • 5 Meng de appel en de aardappel. Breng het kookwater van de biet op smaak met misopasta.
  • 6 Verdeel het appel-aardappelmengsel over de borden, en werk af met plakjes rode biet, de bietensaus en jonge blaadjes van rode biet. Bestrooi met gomasio en serveer meteen.

Rode biet met appel en aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept