Bourgondische saus

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot fijn. Snij de champignons in plakjes. 
  • 2 Verhit 25 g boter in een pan en stoof er de sjalot glazig in.
  • 3 Doe de plakjes champignon bij de sjalot, overgiet met de wijn en laat ongeveer 6 minuten koken.
  • 4 Smelt de rest van de boter in een andere pan en laat heet worden. Doe er de bloem bij en roer goed om. Laat een minuutje meebakken (blijf roeren). Giet er onder voortdurend roeren de bouillon bij. Laat 5 minuten doorkoken.
  • 5 Doe er de rode wijn met sjalot en champignons bij en breng op smaak met peper en zout. Roer er de room door.

Bourgondische saus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken visfilet met krokante kropsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bourgondische roerbakschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept
Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept