2 Vermeng in een kom de bloem en het gistpoeder. Giet er de lauwe melk bij.
3 Voeg er de suiker, het ei en de olie aan toe. Kneed met de keukenrobot tot een glad en homogeen deegbolletje (dat van de wand van de kom loslaat). Laat, afgedekt, 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4 Vet de muffinvormpjes goed in met boter en bestuif ze met bloem. Zet ze in de koelkast.
5 Rasp de chocolade grof. Vermeng met de rozijnen, de noten en de pruimenmoes. Breng op smaak met wat kaneelpoeder.
6 Kneed het deeg nog een keer goed door. Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 5 mm dik. Bestrijk het met het chocolademengsel. Rol het voorzichtig op. Snij met een scherp mes de deegrol in 8 gelijke stukken.
7 Zet de stukjes gevulde deegrol rechtop in de vormpjes. Laat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen.
8 Bestrijk de deegrandjes lichtjes met losklopte eidooier. Bak de taartjes 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze enkele minuten afkoelen in de vormpjes. Maak ze voorzichtig los met een mes en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Chocolade-hazelnoot gebak is een recept van Libelle Lekker