Choco-kaaskoek

4
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • 2 Laat de chocolade smelten in een warm waterbad of in de magnetron. Splits de eieren. Klop de eiwitten zo stijf dat ze in pieken rechtop blijven staan.
  • 3 Klop de dooiers los met de rum. Vermeng ze met de kaas. Voeg er de vanillesuiker en de suiker aan toe. Strooi er de bloem bij en klop stevig op, tot het mengsel mooi glad is.
  • 4 Voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
  • 5 Schep het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant mooi glad.
  • 6 Bak 45 tot 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster. Werk af met gezeefde poedersuiker en cocktailkersen. Serveer in punten, met koffie of thee.

Choco-kaaskoek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kaaskoek
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mazurische Kaaskoek
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaaskoek Uit Freiburg
30-60 min -
Bekijk recept
Pittige Kaaskoek Met Tomaten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met choco
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept