2 Smelt de chocolade in een warm waterbad in de magnetron. Doe er de boter bij en roer tot die volledig gesmolten is.
3 Splits de eieren. Klop de dooiers los met de fijne suiker, tot het mengsel wit-schuimig is. Schenk er in een straaltje de gesmolten chocolade bij en roer glad.
4 Strooi er de gezeefde bloem bij. Roer weer mooi glad. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag .Schep het beslag in de springvorm. Zet 50 minuten in het midden van de oven.
5 Laat het beslag even afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
6 Klop de verse kaas op met de suiker . Klop de room stijf. Vermeng de kaas en de slagroom. Laat de krieken uitlekken.
7 Roer het vanillepoeder los in het koude kriekensap. Verwarm op een zacht vuur tot de saus een beetje indikt. Laat afkoelen en roer af en toe.
8 Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Besprenkel de snijkanten van de twee helften met de kirsch.
9 Bestrijk de onderste helft van de cake met een dikke laag kaascrème. Leg er krieken op een lepel er wat van het sap over. Dek af met de tweede helft. 1
0 Bestrijk met kriekensap en verdeel er de rest van de kaascrème over. Werk af met de rest van de krieken.