1 Pel de garnalen, hou koppen en pantsers apart voor de fond. Snipper de ui.
2 Stoof de ui in boter. Doe er de garnaalresten bij en blus met de wijn. Vul aan met een halve liter water tot alles onderstaat. Laat 40 minuten zachtjes koken. Zeef en hou 1/2 apart (vries de rest in).
3 Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even sudderen. Doe er al roerend de garnalenbouillon en de tomatenpuree bij.
4 Roer er de drie eidooiers door en het sap van 1/2 citroen. Vermeng met de kaas en de garnalen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Strijk 2 cm dik uit op een plasticfolie bedekte schaal.
5 Snij de garnalenpasta in vierkantjes of steek er rondjes uit. Wentel ze eerst door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot sloot door paneermeel.
6 Bak de garnaalkroketten 3 à 4 minuten in een op 180° C verwarmde frituurpan (maximaal 4 tegelijk). Serveer ze met de gefrituurde peterselie; een partje citroen en wat sla.