Kikkererwtensalade

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kikkererwten een nacht in overvloedig koud water weken.
  • 2 Giet ze de dag erna af, voeg voldoende koud water toe, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 60 à 70 minuten afgedekt op een gemiddeld vuur gaarkoken. Giet de erwten af en laat afkoelen.
  • 3 Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en laat 10 à 15 minuten zacht koken in gezouten water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  • 4 Verbrokkel de fetakaas. Snij de chilipeper horizontaal door, haal de pitjes eruit en hak de peper klein.
  • 5 Meng de kikkererwten, de pompoen, de chili, de 3 el olijfolie, het citroensap, het zout en de peper. Roer er de fetakaas en de peterselieblaadjes door en dien meteen op.

Kikkererwtensalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool-kikkererwtensalade
20 min
Bekijk recept
Lamsburger met kikkererwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool-kikkererwtensalade
20 min
Bekijk recept
Lamsburger met kikkererwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept