1 Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in vieren.
2 Verwarm de oven voor op 190° C.
3 Breng het water aan de kook met de suiker, de vanillesuiker en het kaneelstokje. Doe er de peren in en laat 30 minuten heel zachtjes garen. Laat afkoelen.
4 Neem de peren uit de siroop en schik ze in een ingevette ovenschotel.
5 Meng voor het beslag het amandelpoeder met de suiker, vanillesuiker, boter, eieren en perenlikeur. Giet het over de peren. Zet de clafoutis 20 minuten in de oven.
6 Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg bij de melk. Breng aan de kook.
7 Klop intussen de eidooiers los met de suiker. Giet er al roerend de melk bij.
8 Doe alles weer in de kookpan en laat al roerend indikken. Laat afkoelen. Serveer de perenclafoutis met de vanillesaus.
Perenclafoutis met vanillesaus is een recept van Libelle Lekker