Zoek
Amandelkroketjes
18
45 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g aardappelen
bloem
40 g paneermeel
60 g amandelschilfers
2 eieren (gesplits)
50 g boter
maïsolie
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Kook de aardappelen gaar en doe ze door de roerzeef. Vermeng ze met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.
3
Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.
4
Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.
Amandelkroketjes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Amandelkroketjes
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelkroketjes
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept