Rosbief met sperzieboontjes en kroketten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 165° C.
  • 2 Snipper de sjalot.
  • 3 Snij de eendenborst in reepjes.
  • 4 Bak de rosbief rondom aan in boter. Haal 'm uit de pan. Meng 1 el mosterd met 5 g zachte boter en bestrijk er het vlees rondom mee.
  • 5 Leg het vlees in een ovenschaal. Verdeel er enkele vlokjes boter over en leg er de rozemarijn bij. Zet 35 minuten in de op 165°C voorverwarmde oven (lepel er regelmatig braadjus over).
  • 6 Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 7 Snipper de sjalot en fruit hem in een nootje boter. Voeg er de boontjes en de room aan toe, laat goed warm worden. Snij de eendenborst in reepjes en doe ze erbij.
  • 8 Haal het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Roer ondertussen de aanbaksels los met een scheutje water en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 9 Serveer het vlees in plakjes, samen met de boontjes, de jus en zelfgemaakte kroketjes.

Rosbief met sperzieboontjes en kroketten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van grijze garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept