4 Bak de rosbief rondom aan in boter. Haal 'm uit de pan. Meng 1 el mosterd met 5 g zachte boter en bestrijk er het vlees rondom mee.
5 Leg het vlees in een ovenschaal. Verdeel er enkele vlokjes boter over en leg er de rozemarijn bij. Zet 35 minuten in de op 165°C voorverwarmde oven (lepel er regelmatig braadjus over).
6 Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
7 Snipper de sjalot en fruit hem in een nootje boter. Voeg er de boontjes en de room aan toe, laat goed warm worden. Snij de eendenborst in reepjes en doe ze erbij.
8 Haal het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Roer ondertussen de aanbaksels los met een scheutje water en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
9 Serveer het vlees in plakjes, samen met de boontjes, de jus en zelfgemaakte kroketjes.
Rosbief met sperzieboontjes en kroketten is een recept van Libelle Lekker