Zoek
Linguine met tonijn en olijven
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g linguine
125 g tonijn (blik)
500 g tomaten (gepelde, uit blik)
80 g zwarte olijven
1 sjalot
2 el olijfolie
1 teen knoflook
peterselie
chilipoeder
peper
zout
Bereiding
1
Ontpit de olijven. Hak de tomaten en de peterselie fijn. Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn.
2
Kook de pasta beetgaar in water met een snuifje zout.
3
Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Stoof de tomaten mee. Kruid met chilipoeder, peper en zout. Voeg de olijven toe en roerbak kort.
4
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel hem. Vermeng voorzichtig met de pastasaus.
5
Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe hem in de pan bij de saus en roer om. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met gehakte peterselie.
Linguine met tonijn en olijven is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Hummus garni
5 min
Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept