Zoek
Kalfsschenkel met wortelgroenten
4
120 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kalfsschenkel (ongeveer 2 kg, mét been)
6 wortelen
200 g knolselder
2 uien
8 sjalotten
maïszetmeel
200 ml witte wijn
2 el sherry
750 ml kalfsbouillon
2 el plantaardige olie
1 blaadje laurier
1 takje rozemarijn
uit de molen peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Pel de uien en de sjalotten en halveer de wortelen. Schil de knolselder en snij in stukken.
2
Kruid de schenkel met peper en zout. Kleur de uien en de sjalotten in 1 el hete olie.
3
Laat het vlees 30 minuten kleuren in de oven. Schenk er bouillon over. Temper tot 160° C en laat 1 uur garen. Bedruip met bouillon.
4
Voeg de wortelen, knolselder, laurier, rozemarijn en witte wijn bij het vlees. Zet nog 40 minuten in de oven.
5
Leg de schenkel op een schaal en dek af met folie. Zeef het braadvocht. Schik de groenten rond het vlees. Werk af met rozemarijn naar smaak.
6
Kook het braadvocht in met 2 el sherry. Bind de saus met maïszetmeel, opgelost in koud water. Serveer het vlees met de saus en de groenten.
Kalfsschenkel met wortelgroenten is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei op een bedje van wortelgroenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peposo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peposo met ui en kruidnagel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse gestoofde kalfsschenkel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Munchener Kalfsschenkel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept