Zalmkoekjes met zure room

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalmfilets in stukjes. Hak de sjalotten, lente-uitjes en dille fijn. Snij de wortelen in stukjes. 
  • 2 Roer 1 lente-uitje door de zure room en voeg wat limoensap, peper en zout toe. Zet koel weg.
  • 3 Week het toastbrood in melk en knijp uit. Mix de zalm fijn met de room en het geweekte brood. Zet koel weg.
  • 4 Kook de wortelen in een beetje lichtgezouten water gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 5 Roer de sjalotjes samen met de lente-ui en de dille door de vismassa. Voeg de eieren,de worteltjes en 100 g paneermeel toe. Kneed tot een stevige massa. Maak afgeplatte balletjes en haal ze door de rest van het paneermeel.
  • 6 Bak de zalmkoekjes aan beide kanten goudbruin in 3 el olie. Laat uitlekken. Serveer met de dipsaus, rucola en een partje limoen.

Zalmkoekjes met zure room is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmkoekjes met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise zalmkoekjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met vijfkleurengroente
30 min-
Bekijk recept