1 Borstel de paddenstoelen schoon en halveer ze. Spoel de spinazie, verwijder de harde nerven en laat uitlekken. Pel de sjalot en de knoflook. Snij de sjalot in reepjes, snipper de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 220° C.
2 Giet de pasta af en laat uitlekken. Blancheer de spinazie 1 minuut in gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Hak de blaadjes grof.
3 Stoof de sjalot met de paddenstoelen en de knoflook in 1 el boter. Voeg de spinazie toe en stoof even mee. Voeg de room en de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook.
4 Vermeng, van het vuur, de saus met de pasta. Voeg de gemalen kaas toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe in vuurvaste schaaltjes en gratineer 10 tot 15 minuten.
Pastaschotel met paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker