1 Verwarm de oven voor op 160° C. Pel de uien en hak ze fijn. Schil de aardappelen en halveer ze.
2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het dicht in 2 el olie. Haal het uit de pan.
3 Stoof de uien glazig in 1 el olie, doe er de tomatenpuree en de gehakte tomaten bij. Overgiet met rode wijn en bouillon. Voeg er het laurierblad aan toe, kruid met peper en zout en leghet gebraad in de pan. Gaar onder deksel 1 uur in de oven.
4 Leg de aardappelen, met de helft van de rozemarijn, na 1 uur rond het vlees in de oven en laat nog 30 minuten garen.
5 Snij het vlees in plakken. Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn. Leg het gebraad in de saus en bestrooi met de rest van de rozemarijn en wat parmezaan.
Varkensgebraad met tomatensaus is een recept van Libelle Lekker