Varkensgebraad met tomatensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C. Pel de uien en hak ze fijn. Schil de aardappelen en halveer ze.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het dicht in 2 el olie. Haal het uit de pan.
  • 3 Stoof de uien glazig in 1 el olie, doe er de tomatenpuree en de gehakte tomaten bij. Overgiet met rode wijn en bouillon. Voeg er het laurierblad aan toe, kruid met peper en zout en leghet gebraad in de pan. Gaar onder deksel 1 uur in de oven.
  • 4 Leg de aardappelen, met de helft van de rozemarijn, na 1 uur rond het vlees in de oven en laat nog 30 minuten garen.
  • 5 Snij het vlees in plakken. Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn. Leg het gebraad in de saus en bestrooi met de rest van de rozemarijn en wat parmezaan.

Varkensgebraad met tomatensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept