1 Kruid de eenden aan de binnen- en de buitenkant met peper en zout. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
2 Snij de billen en de zijstukken van de eenden van het karkas. Leg ze naast elkaar weer in de ovenschaal en bestrijk de velkant met honing. Verdeel er de geriste tijmblaadjes van 8 takjes over.
3 Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven. Haal er dan de zijstukken uit. Zet de schaal met de billetjes nog 10 minuten in de oven. (De zijstukken mogen rosé blijven, de billetjes moeten goed gaar zijn).
4 Hak voor de saus de karkassen van de eenden grof, bak ze bruin in een klontje boter. Blus met jenever en doe er de overige ingrediënten bij. Giet er 250 cl water bij. Laat 25 minuten zachtjes koken en zeef de saus.
5 Laat tot de helft inkoken. Bind met een klontje boter en kruid met peper en zout. Lekker met champignons.
Wilde eend met honing en tijm is een recept van Libelle Lekker