Wilde eend met honing en tijm

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de eenden aan de binnen- en de buitenkant met peper en zout. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • 2 Snij de billen en de zijstukken van de eenden van het karkas. Leg ze naast elkaar weer in de ovenschaal en bestrijk de velkant met honing. Verdeel er de geriste tijmblaadjes van 8 takjes over.
  • 3 Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven. Haal er dan de zijstukken uit. Zet de schaal met de billetjes nog 10 minuten in de oven. (De zijstukken mogen rosé blijven, de billetjes moeten goed gaar zijn).
  • 4 Hak voor de saus de karkassen van de eenden grof, bak ze bruin in een klontje boter. Blus met jenever en doe er de overige ingrediënten bij. Giet er 250 cl water bij. Laat 25 minuten zachtjes koken en zeef de saus. 
  • 5 Laat tot de helft inkoken. Bind met een klontje boter en kruid met peper en zout. Lekker met champignons.

Wilde eend met honing en tijm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept