1 Verwijder het netje waarin het gebraad ingebonden is. Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met mosterd en verdeel er de kruiden over. Bind het weer op met keukentouw. Verdeel de knoflook in teentjes, maar pel ze niet.
2 Braad het vlees aan in een klont boter. Leg er de knoflookteentjes omheen en verdeel er nog wat vlokjes boter over. Zet ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Het vlees moet gaar zijn (à point, maar niet doorbakken).
3 Haal het vlees uit de pan en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Giet het braadvocht weg, giet de witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Laat voor de helft inkoken. Klop er mosterd naar smaak door en kruid met peper en zout. Bind de saus met klontjes ijskoude boter en laat ze dan niet meer koken.
4 Snij het vlees in plakjes en dien op met gebakken aardappelen, veenbessen en saus.
Everzwijngebraad met mosterd is een recept van Libelle Lekker