2 Meng de bloem met wat peper en zout en haal er de stukken kip door.
3 Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak er de kip aan beide kanten goudbruin in (2 minuten aan beide kanten). Leg de stukken kip vervolgens met de velkant naar onderen, zet het deksel op de pan en laat de kip 25 minuten verder garen in de oven.
4 Haal de pan uit de oven, haal de kip eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie. Giet de wijn in de pan en laat 3 minuten inkoken op hevig vuur. Voeg er de room aan toe, draai het vuur lager en leg de stukken kip in de saus. Laat nog 20 minuten garen op een zacht vuur, zonder deksel.
5 Kook intussen de asperges beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in een grote pan en bak er de asperges 3 minuten in aan. Draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om. Maak 6 bundeltjes asperges en bind ze telkens vast met 3 sprietjes bieslook.
6 Kruid de saus met peper en zout en serveer de kip met de saus en de asperges. Lekker met peterselie-aardappeltjes of aardappelgratin.
Poularde met vin jaune en asperges is een recept van Libelle Lekker