3 Spoel de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren en snij de stelen bij. Snij ze in de lengte doormidden en haal er het hooi uit. Wrijf de artisjokken in met wat citroensap.
4 Breng de kippenbouillon aan de kook met de tijm, 1 teentje knoflook en het sap van 1 citroen. Kook de artisjokhelften 10 minuten in ruim water met een beetje zout. Laat uitlekken en besprenkel meteen met olijfolie.
5 Stamp amandelpoeder, basilicum, rucola en 1 teentje knoflook fijn in een vijzel of de keukenrobot. Meng er de kaas door en voeg zoveel olijfolie (extra vierge) toe als nodig om een gladde pesto te bekomen.
6 Verdeel de artisjokken over 4 bordjes. Lepel er de amandelpesto over.
7 Werk af met gehakte amandelen.
Artisjok met amandelpesto is een recept van Libelle Lekker