Cannelloni met witloof, walnoot en ham

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de knoflook, sjalot en eekhoorntjesbrood fijn. Snij de bladeren van de Romeinse sla in rechthoekjes van 20 x 12 cm. Snij witloof, knolselder, raapjes en rode spitskool in heel fijne reepjes. Hak de walnoten grof.
  • 2 Maak eerst de vinaigrette. Bak de knoflook en de sjalot glazig in een beetje koolzaadolie en doe er de paddenstoelen bij. Bak zo'n drie minuten op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, laat afkoelen. 
  • 3 Mix de paddenstoelen in de blender met de witte-wijnazijn, een beetje koolzaadolie en een scheut water. Kruid met kardemom, peper en zout.
  • 4 Meng de Romeinse sla, de witloof, knolselder, raapjes en rode kool en breng op smaak met wat peper en zout. Roer er voorzichtig wat koolzaadolie door. 
  • 5 Vul de Romeinse sla met het groentemengsel en rol op. Wikkel rond elk rolletje 1 tot 2 sneetjes ham zo strak, dat het rolletje mooi zijn vorm behoudt.
  • 6 Leg op elk bord een ham-groenterol en werk af met de vinaigrette.

Cannelloni met witloof, walnoot en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept