Mosselen met venkel en pastis

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui en de venkel in stukjes.
  • 2 Snipper de dragon.
  • 3 Hak de bieslook en peterselie.
  • 4 Frui de ui en de venkel even in de boter en blus met de pastis. Doe er de mosselen bij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn.
  • 5 Schep de mosselen uit de pan en hou ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.
  • 6 Roer er, van het vuur af, de dragon en de eidooiers door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • 7 Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Mosselen met venkel en pastis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept