Salade met spekjes en pastinaakchips

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de sla en zwier goed droog. Scheur de blaadjes in mooie stukken en verdeel ze over de borden. Schil de pastinaak. Snij de groenten met een dunschiller of een mandoline in lange plakken van 1 tot 2 mm dik. 
  • 2 Wentel de pastinaakplakjes in bloem en frituur ze in ongeveer 1 minuut goudgeel op 160° C. Laat de pastinaakchips drogen op keukenpapier, kruid met zout en paprikapoeder.
  • 3 Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.
  • 4 Maak een dressing van het citroensap, de balsamicoazijn en de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade. Werk af met pastinaakchips en plakjes spek. Serveer. 

Salade met spekjes en pastinaakchips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissticks op venkel met pastinaakchips
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
gegrilde sint jacobsvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pastinaaksoep
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept