Schelvis met witloofslaatje

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Spoel het witloof en snij het in lange repen.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Snij de lente-uitjes in repen.
  • 4 Bak de vis in een pan met hete boter 6 minuten op de velkant, op middelhoog vuur. Draai om en bak ook aan de andere kant nog 2 minuten. Bestrooi met het mosterdzaad. Haal de vis uit de pan en hou warm onder folie.
  • 5 Doe de witloofreepjes met de bamboescheuten in, dezelfde pan en roerbak kort. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer de vis met de lauwe witloofsalade en garneer met reepjes lente-ui.

Schelvis met witloofslaatje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Zoutarm witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Witloofslaatje
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnpakketjes met krokant witloofslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept