Witloofsoep met gerookte-forelroom

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot.
  • 2 Snij het witloof in stukjes.
  • 3 Hak de bieslook.
  • 4 Hak de forelfijn in de blender, voeg er de graantjesmosterdaan toe en meng met de room. Kruid met grofgemalenpeper. Haal de forelroom uit de blender,maar spoel de beker van de blender niet om.
  • 5 Stoof de sjalot glazig in wat boter. Doe het witloof erbij en stoof het lichtjes aan. Blus met de witte wijn. Voeg er de bouillon en de suiker aan toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een halfuur koken.
  • 6 Giet de soep in de blender en mix goed fijn.
  • 7 Voeg er de dille en de bieslook aan toe en mix nog heel even. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer ze met de forelroom en werk af met wat extra bieslook.

Witloofsoep met gerookte-forelroom is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Witloofsoep met gerookte forelroom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept