Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de komkommer in slierten.
  • 2 Snij de gember fijn.
  • 3 Meng olie, gember, limoensap, mirinen kruid met peper. Laat hier de stukjeszalm minstens 2 uur in marineren. Draaiaf en toe om.
  • 4 Doe het sesamzaadpoeder in eenpannetje. Voeg er onder voortdurendroeren het kokend water bij, en vervolgensde mierikswortelroom, de melk ende gember. Laat een zestal minuten koken.
  • 5 Giet dit mengsel in de espumabus, zet er twee gaspatronen op, schud goed en laat minstens een halfuur afkoelen in de koelkast.
  • 6 Schik de gemarineerde zalm op een bedje komkommer, versier met zwarte sesamzaadjes en spuit er een wolkje sesamschuim op.

Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept