Zoek
Peer Belle-Hélène
4
25 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0.5 l droge, witte wijn
0.5 l water
450 g suiker
1 citroensap
1 kaneelstokje
450 g suiker
4 conference-peren (geschild)
200 g pure chocolade
15 cl melk
suiker (gekleurd om te versieren)
Bereiding
1
Schil de peren.
2
Doe wijn, water, suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pannetje en breng aan de kook. Laat eventjes inkoken tot een lichte siroop.
3
Kook de peren net niet helemaal gaar in de siroop en laat ze erin afkoelen.
4
Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de melk door.
5
Serveer de peren in een schaaltje en overgiet ze met de chocoladesaus. Werk eventueel af met wat gekleurde suiker.
Peer Belle-Hélène is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Poire belle Hélène
80 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Poire Belle-Hélène-taart
2 uur-
Bekijk recept
Asperges Belle Helene
Bekijk recept
Coupe Helene
0-10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept