Zoek
Quiche met zalm, dille en gruyère
4
45 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)
250 g verse zalm (in reepjes)
1 ui (gesnipperd)
4 eieren
100 g gruyère (geraspt)
3 dl room
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
3 el dille
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snij de zalm in reepjes.
3
Pel en snipper de ui en de knoflook. Vermeng ze met de zalm.
4
Rol het deeg uit en verdeel over de vormpjes. Druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak de quiches 10 minuten voor.
5
Klop ondertussen de eieren los met de gruyère en de room. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
6
Verdeel de zalm over de vormpjes. Schenk er het eimengsel over en bestrooi met dille.
7
Zet de quiches 25 minuten in de oven.
Quiche met zalm, dille en gruyère is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm
15 min-
Bekijk recept
Uiensoep met bladerdeegdakje
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Reuben sandwich
15 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept