2 Maak de crumble door de chips te verkruimelen en er de boter door te mengen.
3 Blancheer de bloemkool 5 minuten in lichtgezouten water. Laat schrikken in koud water. Bak de worstjes rondom bruin en hou ze apart.
4 Maak een roux van de boter en de bloem. Giet er al roerend de melk bij. Laat de saus eventjes doorkoken onder voortdurend roeren. Voeg er de kruidenkaas aan toe. Kruid met komijn, peper en zout.
5 Vet een ovenschaal in en schep er een laagje kaassaus in. Bedek met de bloemkool en de worst. Giet er wat kaassaus over en bestrooi met de crumble. Zet 15 minuten in de warme oven. Als de crumble te snel bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Bloemkoolcrumble met merquez is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Rode uiencompote met mozzarella-tomaten uit de oven