Vegetarische lasagne

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Spoel de aubergines en snij in dunne plakjes.
  • 4 Snij de mozzarella in plakjes.
  • 5 Fruit de ui in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 5 minuten sudderen en afkoelen.
  • 6 Bak de aubergines in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
  • 7 Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Vermeng met de parmezaan en breng de kaassaus op spaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 8 Neem een diepe ovenschaal en schenk er een laagje kaassaus in. Verdeel er de helft van de lasagnevellen over. Schenk er tomatensaus op en beleg met de helft van de aubergines. Herhaal dit alles nog een keer, en eindig met plakjes mozzarella.
  • 9 Zet 45 minuten in de oven en garneer met basilicum.

Vegetarische lasagne is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept