Risotto met gerookte zalm en citroen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en de knoflook. Pers de sap van 1 citroen en rasp wat citroenschil apart. Snij ook enkele extra reepjes citroenschil. Hak de dille en pluk enkele takjes extra van de dille af. Rasp de parmezaan. Snij de gerookte zalm in stukjes. 
  • 2 Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat even koken. 
  • 3 Voeg er het citroensap en de geraspte schil aan toe. Giet er wat bouillon bij en roer tot hetvocht is opgenomen. Voeg er geleidelijk aan meer bouillon aan toe. Ga zo door tot de rijst beetgaar en romig is (20 minuten).
  • 4 Vermeng de stukjes zalm samen met de risotto. Roer er ten slotte de gehakte dille, parmezaan en een klontje boter door. Breng verder op smaak met peper en zout. Werk de risotto af met verse dille en reepjes citroenschil. 

Risotto met gerookte zalm en citroen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept