1 Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de tomaten in plakken en verwijder de pitjes. Spoel de trostomaatjes.
2 Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm. Bestrooi met blaadjes tijm en rozemarijn en druk lichtjes aan. Prik de bodem in met een vork. Bak 10 minuten voor in de oven. Laat afkoelen.
3 Zet de oven op 200° C. Leg de trostomaten op een bakblik. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet 8 minuten in de oven tot het vel barst. Haal ze uit de oven.
4 Zet de oven op 180° C. Beleg de taartbodem met plakjes mozzarella en tomaat en kruid met peper, zout en kruiden. Herhaal met de rest van de kaas en de tomaat. Klop de eieren los met de room en peper en zout. Schuif de taart in de oven en bak 40 minuten. Serveer met trostomaatjes en blaadjes basilicum.
Tomaat- mozzarella- kruidentaart is een recept van Libelle Lekker