1 Hak de tomaatjes, knoflook en de basilicum fijn. Schil de wortels en de aardappelen, snij ze in kleine stukjes.
2 Kook de wortels en de aardappelen beetgaar in gezouten water. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken.
3 Smelt 1 el boter in een pan en stoof de groenten en aardappelen daar even in aan. Kruid met peper en zout en plet de groenten met een pureestamper. Hou warm.
4 Besprenkel de tarbot met citroensap. Wikkel elk stuk vis in parmaham. Prik er een blaadje salie op. Verwarm 2 el olie in een pan en bak de vis daarin ongeveer 4 minuten.
5 Maak de vinaigrette. Meng de tomaatjes met de olijfolie, citroensap, basilicum, knoflook, peper en zout.
6 Verdeel de groentepuree over 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens een stukje vis op. Werk af met de tomatenvinaigrette en serveer meteen.