1 Pel 1 teentje knoflook en de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met 1 el boter en fruit de sjalot en de knoflook.
2 Voeg de rijst, een takje rozemarijn en tijm toe en roer eens goed door.
3 Zet de thee, voeg er ¾ van de verse munt bij en laat 5 min trekken. Voeg de thee beetje bij beetje bij de rijst en roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt.
4 Spoel de boontjes en de ‘sugar snaps’ en snijd in kleine stukjes. Blancheer de fijngesneden groenten samen met de erwtjes in kokend gezouten water. Giet na 2 min af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat daarna de groenten goed uitlekken en meng ze onder de risotto.
5 Hak de resterende tijm en rozemarijn fijn en strooi over de lamskoteletten. Kruid met peper en grof zeezout.
6 Pel de overige 2 teentjes knoflook en snijd ze in
2 Zet een pannetje op het vuur met 2 el boter en bak de knoflook er in aan zodat je een heerlijke lookboter krijgt. Leg het vlees in de hete boter en bak 2 à 3 min aan elke kant.
7 Werk vervolgens de risotto af. Meng er 1 el boter onder, rasp er de parmigiano over en hak nog wat verse munt voor de ‘finishing touch’. Serveer de lamskoteletjes bij de risotto.
Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes is een recept van Delhaize