1 Wrijf over het witlof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witlof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt.
2 Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witlof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn.
3 Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend.
4 Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witlof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
Witlofcrème met gerookte eendenfilet is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten