1 Kook de in stukken gesneden aardappelen in kokend water gaar in 15 à 20 min. Giet ze af en pureer ze met de verse room en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2 Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Bak ze aan in 20 g boter in een grote pan op hoog vuur. Bestrooi met de kandijsuiker en neem meteen van het vuur wanneer ze gekleurd zijn, voeg eventueel een mespunt kaneel toe.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Snij de pensen in ringetjes en bak ze in een braadpan met de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snij ze In
4
5 Verdeel de appels over 4 ovenschaaltjes. Voeg de blokjes pens toe en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met de grofgehakte noten en met de in kleine stukjes gesneden resterende boter (20 g).
6 Zet 15 min in de oven en serveer warm met een salade.
Parmentier met pens, appels en noten is een recept van Delhaize