1 Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2 Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3 Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
4 Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
5 Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6 Snijd de medaillons in
2
7 Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
Medaillon van hinde met portosaus is een recept van Delhaize