Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de gesnipperde ui in een stoofpot met de olie. Dek af en laat op een zacht vuur stoven. Schil ondertussen de groenten en snij ze in schijfjes of stukken, afhankelijk van de soort.
  • 2 Bestrooi de uisnippers met het kerriepoeder en de karwijzaadjes, meng 1 min., voeg dan de groenten toe. Giet er water bij tot de groenten net bedekt zijn, voeg dan het verbrokkelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zacht sudderen, met het deksel op de pot, gedurende 20 min.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 4 Bruin de parelhoenen snel aan beide kanten in een hete braadpan met een noot boter. Neem meteen van het vuur, kruid met peper en zout, bestrooi met de gemalen koriander.
  • 5 Smeer de deegvellen (1 per filet) licht in met de resterende gesmolten boter. Wikkel er de parelhoenfilets in (in dichtgevouwen pakketjes of in « snoepjes »). Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven.
  • 6 Giet ondertussen de room of de kokosmelk in de kookpot bij de groenten, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  • 7 Dien alles heel warm op, bestrooi de groentecurry met wat fijngehakte koriander.

Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintersoep met gerst en knolgroenten
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Everzwijnstoofpotje met knolgroenten, tomaat en sc
0 min
Bekijk recept
De herfstige ratatouille van Sander
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept