1 Fruit de gesnipperde ui in een stoofpot met de olie. Dek af en laat op een zacht vuur stoven. Schil ondertussen de groenten en snij ze in schijfjes of stukken, afhankelijk van de soort.
2 Bestrooi de uisnippers met het kerriepoeder en de karwijzaadjes, meng 1 min., voeg dan de groenten toe. Giet er water bij tot de groenten net bedekt zijn, voeg dan het verbrokkelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zacht sudderen, met het deksel op de pot, gedurende 20 min.
3 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
4 Bruin de parelhoenen snel aan beide kanten in een hete braadpan met een noot boter. Neem meteen van het vuur, kruid met peper en zout, bestrooi met de gemalen koriander.
5 Smeer de deegvellen (1 per filet) licht in met de resterende gesmolten boter. Wikkel er de parelhoenfilets in (in dichtgevouwen pakketjes of in « snoepjes »). Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven.
6 Giet ondertussen de room of de kokosmelk in de kookpot bij de groenten, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
7 Dien alles heel warm op, bestrooi de groentecurry met wat fijngehakte koriander.
Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes