Praliné semifreddo met duo van coulis

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
  • 2 Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
  • 3 Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
  • 4 Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
  • 5 Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
  • 6 Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.

Praliné semifreddo met duo van coulis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Praline torentje
75 min - Nagerecht
Bekijk recept
Broodsterretjes
10 min
Bekijk recept
Chocolade-eieren met praliné
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille-ijstopping praline
10 min Nagerecht
Bekijk recept