1 Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en bak er de gesnipperde ui in aan. Dek af en laat 10 min. stoven op zacht vuur.
2 Pel ondertussen de ontdooide scampi’s en snij ze in stukken (je hebt er 100 g netto van nodig). Breek de steeltjes uit de champignons en hol de hoedjes een beetje uit met behulp van een aardappelboor. Zet opzij.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Doe de in stukken gesneden kabeljauw bij de ui en laat 2 min. op zacht vuur bakken. Voeg de scampi’s toe en laat nog 2 min. bakken.
5 Laat de bereiding uitlekken, doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de peterselie, peper en zout. Laat draaien tot een homogeen mengsel. Voeg 20 g paneermeel toe, meng en breng op smaak.
6 Vul de champignonhoedjes rijkelijk met deze bereiding en leg ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en laat goudbruin bakken in de oven gedurende 15 min.
7 Serveer warm als voorgerecht met een slaatje.
Gevulde champignons « land en zee » is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm