Kreeft in de oven

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur ( geen welbepaalde temperatuur, gewoon “de maximumtemperatuur”).
  • 2 Verdeel de tijm over de bodem van een grote ovenschaal. Leg er de kreeften ( Vooraf goed verdoofd door een stevige tik op de kop ) in, voeg een half glas water toe en laat ze 5 min. braden in een hete oven.
  • 3 Smeer ze in met een goed stuk boter. Laat ze 5 min. verder braden in de oven op 180°C of stand
  • 6
  • 4 Herhaal deze handeling nog tweemaal met de rest van de boter. Snij de kreeften in tweeën en schik ze op borden. Overgiet met het gezeefde braadvocht en kruid met peper.

Kreeft in de oven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept