1 Haal de pitten en de vezels uit de pompoen, zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Verwijder de schil. Snijd het vlees in blokjes. Hak de sjalotten en stoof ze met 1 eetlepel olijfolie gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg het pompoenvlees, het laurierblad en de takjes platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
2 Laat op een matig vuur al roerend stoven, gedurende 15 minuten. Giet er de gevogeltefond bij, zodat de pompoenblokjes onderstaan. Voeg eventueel een beetje warm water toe. Laat nog 10 minuten verder garen op een zacht vuur. Mix en kruid eventueel bij.
3 Borstel de paddenstoelen, verwijder eventueel het uiteinde van de voet. Pel en hak de look. Bak in een pan de paddenstoelen met 1 eetlepel olijfolie op een hoog vuur. Voeg de look toe wanneer de paddenstoelen mooi gekleurd zijn, kruid met peper en draai het vuur lager. Laat al roerend nog 2 minuten garen. Voeg de gehakte blaadjes platte peterselie toe. Haal van het vuur.
4 Haal de korst van de Comté en snijd de kaas blokjes.
5 Verdeel de soep over diepe borden. Voeg de blokjes kaas toe. Leg een flinke lepel paddenstoelen in elk bord en serveer onmiddellijk.
Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan