1 Was de champignons niet, ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon. Breek de steeltjes uit de champignons en schik de hoeden in een met bakpapier beklede ovenschaal. Wrijf ze in met citroensap en zet opzij. Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C.
2 Snij de steeltjes in kleine stukjes.
3 Hak de pancetta fijn en bak op matig vuur in een antikleefpan met 1 eetlepel olie. Voeg de fijngesneden uitjes toe (het wit + de helft van het groene deel), het geperste knoflookteentje, de oregano en de steelstukjes. Bak tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
4 Haal van het vuur, voeg de room toe en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout (! de pancetta is al tamelijk zout).
5 Smeer de champignonhoeden lichtjes in met olie en vul met het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in 15 min. gaar.
6 Strooi er de peterselie over en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
Gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas is een recept van Delhaize