1 Meng in een slakom het bier (33 cl), de look, de sjalotten, de Worcestershiresaus, de chilisaus, het sinaasappelsap, de basterdsuiker en de mosterd. Meng goed dooreen. Voeg er vervolgens 2 eetlepels olijfolie bij.
2 Leg de rumsteaks in een rechthoekige schotel. Overgiet ze met marinade. Zet tenminste 60 min. opzij.
3 Verwarm de grill of barbecue voor.
4 Giet de marinade in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot u een siroopachtige massa bekomt. Dat duurt ongeveer 4 min.
5 Dep de steaks af. Hul ze in de resterende olijfolie.
6 Gril ze 2 min. aan een zijde en 1 min. aan de andere zijde.
7 Doe zout en peper op het vlees.
8 Verdeel het over de borden. Overgiet met de biersaus.
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier is een recept van Delhaize